Veelgestelde vragen


Filters met draadframe vervangen


De ventilatie-unit bevindt zich meestal op de zolder. Bij het vervangen van de filters is het handig om een plastic zakje mee naar boven te nemen om de vieze oude filters in te verpakken na verwijdering.


 1. Haal de spanning van het apparaat door de stekker uit het stopcontact te halen.
  Soms zitten de filters achter een deksel die eraf moet door te draaien, trekken of schuiven. Raadpleeg de handleiding van het systeem of bel ons.
 2. Trek de filters eruit en stop ze in het plastic zakje.
 3. Plaats de nieuwe filters in het apparaat.
 4. Steek nu de stekker weer in het stopcontact en klaar is kees!

Filters zonder draadframe vervangen (Stork)


Dit gebeurt op dezelfde wijze, echter nu moeten de oude filters van het draadframe geschoven worden en de nieuwe worden op de twee pinnen geschoven. Daarna plaatst u de filters in het apparaat en steekt u de stekker weer in het stopcontact.


Belangrijke tips


 • Zet balansventilatie nooit uit, behalve bij onderhoud en schoonmaak van het systeem.
 • Zorg voor voldoende onderhoud anders kan balansventilatie gezondheidsproblemen veroorzaken, omdat dan bacterien en schimmels gaan groeien in de filters en de luchtverversingscapaciteit achteruit gaat.
 • Als het systeem veel lawaai maakt, is het niet in orde. Laat het dan nakijken en eventueel opnieuw instellen door een installateur.
 • Maak ventielen en roosters regelmatig schoon en vervang minimaal 2 keer per jaar de filters voor optimale werking en om te voorkomen dat ongezonde lucht zich ophoopt in huis.
 • Schakelaars met drie standen: stand 1 = afwezig, stand 2 = aanwezig, stand 3 = koken/douchen/roken/ feestje. Laat na het douchen of koken de ventilator nog 20 minuten op de hoogste stand staan. Daardoor wordt het meeste vocht afgezogen.

Kwaliteit van filters


Standaard worden de (meeste) WTW-units geleverd met een G3 filter, en worden deze filters ook voorgeschreven in de technische documentatie van de fabrikant. woonfilters levert uitsluitend G3 filters want kwaliteit staat voorop.


Verzending:


Uw bestelling wordt uiterlijk binnen 5 werkdagen verzonden en vaak al binnen 48 uur.


Abonnement


Betaling van de abonnementen geschied middels automatische incasso nadat u de filters hebt ontvangen.


Bij een abonnement bieden wij u een gratis e-mail reminderservice, zodat u altijd tijdig (om de 6 maanden) eraan wordt herinnerd de filters te verwisselen. U ontvangt automatisch na 12 maanden weer 2 nieuwe sets.


Privacy


Woonfilters.nl behandelt alle gegevens die worden verstrekt conform de geldende wetgeving, in het bijzonder de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Alle door Kopers verstrekte gegevens worden uitsluitend door woonfilters.nl gebruikt indien dit voor het sluiten en de nakoming van de overeenkomst alsmede voor de bedrijfsvoering van woonfilters.nl noodzakelijk is. Gegevens worden slechts aan derden verstrekt indien dit voor voornoemde doeleinden noodzakelijk is.

Voor een gezond binnenklimaat...